Aktuellt

Telia besöker våra bostadsområden

Telia besöker våra bostadsområden

4 december 2017

Under vecka 49-50 besöker Telias representanter våra bostadsområden för att informera om vilket utbud Telia kan erbjuda när det gäller lägenheternas fiberanslutningar.  Alla Telias representanter som deltar i aktiviteten är klädda i Telias kläder samt bär fotolegitimation (ID-bricka).    

Läs mer
MBAB upphandlar ny- & ombyggnation av byggnader för gym och dagverksamhet

MBAB upphandlar ny- & ombyggnation av byggnader för gym och dagverksamhet

17 november 2017

Just nu genomför Mörbylånga Bostads AB upphandlingar för om- och tillbyggnad samt nybyggnation av följande objekt: Nybyggnation av hus för dagverksamhet, Vasatomten, Färjestaden med husbyggnadsarbeten på cirka 150m2, samt tillhörande markarbeten. Om och tillbyggnad av lokaler för gymverksamhet, Kv Cupido, Mörbylånga. För mer information om aktuella upphandlingar se Fastighetsutveckling/Aktuella upphandlingar.

Läs mer
Du kommer väl ihåg att testa din brandvarnare?

Du kommer väl ihåg att testa din brandvarnare?

6 november 2017

Som hyresgäst ansvarar du för att kontrollera så att brandvarnaren i din lägenhet fungerar samt för att byta batterier vid behov. Samtliga av Mörbylånga Bostads lägenheter ska vara utrustade med brandvarnare. Har du ingen brandvarnare i din lägenhet ber vi dig snarast kontakta vår felanmälan på telefon 0485-472 53 så ordnar vi med det. Nästan alla hushåll i Sverige har brandvarnare, men i var tionde bostad fungerar den inte rapporterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Det betyder att det finns över 400 000 verkningslösa brandvarnare ute i landet. Den vanligaste orsaken är att brandvarnarna testas för sällan. Nu finns en ny...

Läs mer
Nu kan du följa oss på Instagram

Nu kan du följa oss på Instagram

19 oktober 2017

  Nu kan du följa MBAB på Instagram. Vi uppdaterar löpande vårt Instagramkonto med information om oss som bolag och om sånt som kan vara bra för dig som hyresgäst att känna till. Välkommen att följa vårt konto: morbylangabostadsab  

Läs mer
Se gärna vår informationsfilm som finns på 7 olika språk

Se gärna vår informationsfilm som finns på 7 olika språk

6 oktober 2017

Mörbylånga Bostads har tagit fram en informationsfilm där vi samlat lite basinformation som är bra att tänka på när man bor i en av våra lägenheter. Informationsfilmen finns på 7 olika spåk och sammanfattar sådant som man bör tänka på för sin egen och andras säkerhet och trivsel. Vi hoppas att denna film ska fungera som ett bra komplement till den tryckta information som vi i normala fall delar ut till våra befintliga och nyinflyttade hyresgäster. Filmen finner du under fliken ”För hyresgäster”.

Läs mer
Hos oss kan du ge din lägenhet en personlig stil!

Hos oss kan du ge din lägenhet en personlig stil!

15 augusti 2017

Sätt en personlig stil på ditt boende med hjälp av Bobutiken Du vet väl att du med hjälp av vår Bobutik har möjlighet att sätta en personligare prägel på din lägenhet och inreda den så att den passar just din smak. Har du kanske funderat på en fondvägg i vardagsrummet, nytt kakel och nya luckor i köket eller kanske en textilmatta i sovrummet? Då kan du vända dig till vår Bobutik för inspiration och hjälp. I Bobutiken finner du: Köks och garderobsluckor Köks och garderobshandtag Kakel Bänkskivor Våtrumstapeter Väggfärg Tapeter Golvmattor Parkettgolv Textilmattor m.m. Vi gör det enkelt för dig att förnya...

Läs mer
MBAB utbildar sin personal i HLR

MBAB utbildar sin personal i HLR

29 mars 2017

All personal på Mörbylånga Bostads AB genomgår regelbundet utbildning i HLR d.v.s. hjärt-lungräddning. Under mars månad pågick årets utbildningstillfällen där Monika och Annika från Avonova undervisade vår personal.  Utbildningen ger kunskaper i omhändertagande av personer som drabbas av medvetslöshet, andnings-, hjärt- och luftvägsstopp m.m. Under utbildningen genomgår personalen övningar och får lära sig tekniker såsom: Kontroll av medvetande Larma 112 Stabilt sidoläge Kontroll av andning Bröstkompressioner Inblåsningar Användning av hjärtstartare Åtgärder vid luftvägsstopp    Utförande av HLR räddar årligen liv i Sverige och för oss på Mörbylånga Bostads AB är det en självklarhet att vår personalstyrka ska kunna dessa åtgärder.  

Läs mer
Första spadtaget för utbyggnation av Äppelvägens äldreboende

Första spadtaget för utbyggnation av Äppelvägens äldreboende

22 mars 2017

Tisdagen den 21 mars 2017 togs första spadtaget för om- och utbyggnaden av 16 nya boendeplatser med tillhörande gemensamhetsytor på äldreboendet Äppelvägen i Färjestaden. Mörbylånga Bostads AB leder projektet och byggentreprenören som kommer att utföra om- och tillbyggnationen heter Stele.   Första spadtaget togs av Gunilla Karlsson (C), Eva Folkesdotter-Paradis (M) som ordförande i omsorgsnämnden, samt Äppelvägens enhetschef Jenny Westerlund. Följ gärna våra pågående projekt under Fastighetsutveckling.

Läs mer
Hyresförhandlingar för 2017-2018 är nu klara

Hyresförhandlingar för 2017-2018 är nu klara

22 november 2016

Årets hyresförhandlingar mellan Mörbylånga Bostads AB och Hyresgästföreningen är nu klara. Förhandlingarna har resulterat i ett tvåårsavtal med en mindre hyreshöjning på 0,5 procent år 2017 samt en likvärdig höjning på 0,5 procent för år 2018. Ett gynnsamt ränteläge samt ett aktivt arbete med energieffektiviseringar är några av de pusselbitarna som gör att vi vid årets förhandlingar kunde enas om ett så positivt tvåårsavtal. Nu arbetar vi vidare med våra planer för nybyggnationer i både Mörbylånga och Färjestaden säger Jonas Everbrand, VD Mörbylånga Bostads AB.

Läs mer
Vi vattenkompenserar vid fastighetsunderhåll

Vi vattenkompenserar vid fastighetsunderhåll

14 april 2016

Mörbylånga Bostads genomför just nu fastighetsunderhåll som medför ökat vattenuttag vid några av våra fastigheter. Under den rådande vattenbristet på Öland kommer vi att vattenkompensera för det ökade uttaget av vatten genom att tillför kommunen vatten i samma mängd som vi förbrukar vid underhållet. Pressrelease angående Mörbylånga Bostads vattenkompensering: Pressrelease Vattenkompensation 2016-04-18    

Läs mer