Årets färg, ett tips från Bobutiken!

24 januari 2018

Varje år tar företaget Pantone ut en ny kulör som blir ”årets färg”. Nu står det klart vilken som blir 2018 års trendfärg. Det är något oväntat men härligt tycker vi – violett eller lila!

En panel av branschföreträdare tar varje år fram nästa års tongivande trendkulör. Och färgen de valde för 2018 blev alltså ”Ultra violet”. Färgen beskrivs som en komplex nyans av lila som drar åt det kalla hållet och som för tankarna till utomjordiska galaxer, mystik, andlighet och kreativitet.

Precis som med alla trender går årets färg att tolka precis som du vill. Känner du inte för att gå all in med ultraviolet kan du istället inspireras av 2018 års färg och plocka upp den i accentfärger på t.ex. textilier och inredningsdetaljer.

 

Detaljer är rätt väg att gå om du gillar färgen lite lagom. Du kan utgå från ultraviolet, men leta dig vidare på spektrumet och hitta en nyans som känns mer du. Djupa plommontoner eller ännu mörkare? Eller varför inte ljus lavendel eller till och med en grå färg med lila pigment? Möjligheterna är många.

Önskar du ytterligare tips eller kanske vill ta steget ut och förnya ditt hem genom att få ommålat eller omtapetserat så är du välkommen att besöka eller kontakta vår Bobutik. Bobutiken erbjuder ett stort utbud av väggfärger, tapeter, golvmattor och köksluckor m.m. Eller varför inte satsa på en standardhöjande åtgärd i form av en diskmaskin, spis med varmluftsugn och induktionshäll eller kanske duschväggar av glas? Allt börjar med ett besök i vår Bobutik så välkommen in eller läs mer här.

Årets färg, ett tips från Bobutiken!