Sätt en personlig stil på ditt boende med hjälp av Bobutiken

Med hjälp av vår Bobutik har du möjlighet att sätta en personligare prägel på din lägenhet och inreda den så att den passar just din smak. Har du kanske funderat på en fondvägg i vardagsrummet, nytt kakel och nya luckor i köket eller kanske en textilmatta i sovrummet? Då kan du vända dig till vår Bobutik för inspiration och hjälp. I Bobutiken finner du även standardhöjande produkter som t.ex. spis med induktionshäll och varmluftsugn, duschhörna med glasdörrar, handdukstork och mycket mera.

I Bobutiken finner du:Bobutik Kök

 • Köks och garderobsluckor
 • Bänkskivor
 • Kökshandtag
 • Kakel
 • Väggfärger
 • Tapeter
 • Våtrumskollektioner
 • Golvmattor
 • Textilmattor
 • Parkettgolv
 • Vitvaror
 • Duschhörna
 • Säkerhetsdörrar
 • m.m.

Vi gör det enkelt för dig att förnya din lägenhet eftersom vi tar hand om både inköp och arbete. Valen i vår Bobutik ger dig möjlighet att förnya din lägenhet även när det ännu inte är dags för det vanliga underhållet och du har dessutom möjlighet att välja färger och material som är lite utöver de vanliga. Detta möjliggörs genom att du som hyresgäst betalar för den eventuella mellanskillnaden.

Köksväljaren

Ta gärna hjälp av vår Köksväljare. Här kan du testa dig fram digitalt och få en bild av hur din köksförnyelse kan komma att se ut när den är på plats. Du kan välja bland våra olika köksluckor, bänkskivor och handtag. Klicka på länken här nedan för att besöka vårt virtuella kök.

Klicka här för att kliva in i vårt virtuella kök.

Allt börjar med en besiktningPlumber crouching and taking notes

Första steget när du önskar att ta del av bobutikens utbud är att du bokar en underhållsbesiktning av din lägenhet. För att boka en underhållsbesiktning kontaktar du vår Kundservice via telefon, kontaktformulär eller epost. Det går självklart även bra att besöka oss i Bobutiken för att boka en tid.

En av våra medarbetare kommer sedan hem till dig och bedömer din lägenhets underhållsbehov. Du behöver vara hemma när underhållsbesiktningen utförs. Tıllsammans med vår medarbetare går ni igenom lägenhetens skick och du lyfter fram dina eventuella önskemål. Efter besiktningen lämnar besiktningsmannen underlaget till Bobutiken som du sedan kan besöka för att göra dina val.

Hur gör jag mina val?Löptext Bobutikval

Efter besiktningen är du välkommen att besöka vår Bobutik som du finner på Köpmangatan 32 i Mörbylånga. I Bobutiken får du hjälp med att välja ut just de material som du själv önskar till din lägenhet.

Vårt utbud består av ett brett sortiment tapeter, färger, golv, kakel, köksluckor m.m. fördelade i olika prisgrupper. Vi har allt från ljusa standardtapeter och färger till lite mer vågade färger och mönstrade tapeter, så varför inte satsa på en häftig fondvägg. Vår Kundservicepersonal hjälper dig gärna med tips och råd om så önskas. I Bobutiken antecknas sedan dina val och vår Kundservice kontaktar dig efter några dagar med ett kostnadsförslag.

Vad kostar det?

Löptext bobutikÖnskar du t.ex. tapetsera om i din lägenhet och den befintliga tapeten fallit för underhåll så betalar du inget extra om du väljer en ny tapet ur vårat standardsortiment. Väljer du däremot någon av våra Tillvalstapeter eller kanske kompletterar med en fondvägg så betalar du som hyresgäst mellanskillnaden i en engångssumma som debiteras när arbetet är utfört.

Väljer du att tapetsera innan det är dags för det normala underhållet så betalar du som hyresgäst en viss del av arbetet och materialet själv även om du väljer en tapet från standardsortimentet. Detta eftersom den befintliga tapetens livslängd inte bedöms vara förbrukad.

Ovanstående exempel gäller även vårt sortiment av golvmattor, våtrumsmattor, köksluckor, bänkskivor m.m.

Standardhöjande sortiment, vad kostar de?

Vår Bobutik erbjuder även ett standardhöjande sortiment bestående av bl.a. vitvaror såsom spis men induktions- eller glaskeramikhäll samt varmluftsugn, diskmaskin, kolfilterfläkt, tvättmaskin, torktumlare eller varför inte en duschhörna med glasdörrar, eller eluppvärmd handdukstork.  Vid val av denna typ av utrustning så räknas åtgärden som standardhöjande vilket betalas genom ett hyrespåslag framförhandlat med Hyresgästföreningen. MBAB står sedan för eventuella reparationer av utrustningen samt byter ut den kostnadsfritt om den skulle gå sönder.

 Vem utför arbetet?Löptext renovering

Mörbylånga Bostads har egna målare, mattläggare och snickare. Dessa utför arbetet i lägenheten och deras arbetsledare kontaktar dig som är beställare för att boka en lämplig tidpunkt för utförandet.

Låter det bra?

Skriv då gärna ner dina önskemål och din förfrågan om underhållsbesiktning i vårt kontaktformulär så återkommer vår kundservice till dig för en tidsbokning. Kontaktformuläret finner du här.

Besök oss gärna

Bobutiken finner du hos vår Kundservice på Köpmangatan 32 i Mörbylånga. För Bobutikens öppettider klicka här.